Edit Content

آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد لاواند با استعانت از پروردگار متعال از سال ۹۷ با دریافت مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای به مدیریت سرکار خانم سیده صفیه طیبی تاسیس شد و با شعار “دانش سلامت خود را بالا ببریم” آغاز به کار کرده است. هدف از ایجاد مجموعه، آموزش اصلاح سبک زندگی سالم، مهارت های سالم زیستن و ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی – ایرانی می باشد. فعالیت های مجموعه طب سنتی لاواند علاوه بر برگزاری دوره های مختلف آموزشی، برگزاری کارگاه های یک یا چند روزه می باشد.

۰۱۱۴۴۲۴۱۷۱۴

مزاج دوره های عمر انسان

حکما عمر طبیعی انسان را یک صد و بیست سال دانسته اند و ان را به چهار دوره تقسیم می کنند .

 

– سن رشد                          (مزاج گرم و تر )           تا بیست و هشت سالگی

– سن شباب                        (مزاج گرم و خشک)      تا چهل سالگی

– سن کهلی یا میانسالی        ( مزاج سرد و خشک)    تا شصت سالگی

– سن شیخوخت یا کهنسالی   (مزاح سرد و تر )          تا یکصدو بیست سالگی

 

در دوره رشد : اگر فردی خودش مزاج گرم و تر داشته باشد مزاج سن غلبه می کند با توجه به مزاج، فرد به تری بیش از گرمی نیاز دارد از این رو در دوره رشد گرمی و تری غالب است .

 

در دوره شباب : یا حوانی تقریبا رشد متوقف شده است و برای کمال نیاز به تری کمتری است لذا طبیعت ( قوه مدبره ) با تری بیشتر بدن را به خشکی نزدیک می کند تا استحکام اندام ها صورت گیرد . پس در این دوره مزاج جوانان نسبت به مزاج اطفال و نوجوانان از گرمی و خشکی بیشتری برخوردار است .

 

در دوره کهلی یا میانسالی : به علت دور شدن از زمان جنینی گرمی (حار) غریزی کاهش می یابد و بدن به سمت سردی و خشکی میل می کند که مزاج جبلی این فرد گرم مزاج، سرد و خشک شده است ، بلکه به این معناست که نسبت به دوران رشد ، از گرمی وتری  کمتری برخوردار است  و چنانچه مزاج این فرد گرم مزاج را نسبت به دوران رشدش بسنجیم در می یابیم که سردتر و خشک تر شده است .

 

در دوره شیخوخت یا کهنسالی : حرارت و رطوبت اصلی (یعنی جبلی ) بسیار کاهش می یابد و از این روی مزاج سست و ضعیف می شود . لذا حکما  این دوره سنی را دوره متلون المزاجی دانسته اند و گفته اند چون مزاج در این وقت بسیار ضعیف می شود نسبت به خوردنی ها و اشامیدنی های روزمره واکنش نشان می دهد و گاهی گرم و گاهی سرد ، گاهی تر و یا خشک می شود و به طور کلی این دوره از سن را به غلبه سردی و تری منسوب کرده اند .

 

همچنین حکما دوران چهار گانه عمر انسان را به فصول چهارگانه سال تشبیه کرده اند و اعتقاد دارند که هرکس با هر مزاج جبلی که دارد در دوران رشد همانند فصل بهار دوران مزاج گرم و تر به اعتدال است .

 

 

-در دوران شباب همانند فصل تابستان دارای مزاج گرم و خشک است .

-دوران کهلی همانند فصل پاییز دارای مزاج سرد و خشک است .

-دوران شیخی همانند فصل زمستان دارای مزاج سرد و تر است.

نظر یا سوال شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

روغنگیری