معرفی شیرهای گیاهی و خواص آنها و چگونگی تهیه آنها :

این شیرها جزو نوشیدنی های لبنی نیستند و از ترکیب آب و دانه های روغنی و مغزهای خام تهیه میشوند. از انواع مغزها و دانه ها میتوان به آسانی و در خانه شیری مغذی و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی کمیاب، اسیدهای چرب ضروری و پروتئین تهیه نمود که علاوه بر منافع فراوانی که ذکر شد ( از مضراتی که زیاد مصرف کردن شیر گاو دارد نیز عاری است ) بادام، دانه آفتابگردان، دانه کدو، فندق و پسته برای تهیه شیر می باشند.

در حقیقت از هر نوع مغز یا دانه خام میتوان شیر تهیه نمود. دانه ها و مغزها باید به صورت خام و بو داده نشده باشند.

۱- یک فنجان دانه یا مغز خام موردنظر را در آب آشامیدنی پاکیزه به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت خیس دهید.

۲- پس از مدت لازم برای خیس دادن دانه یا مغز را از آب خارج نموده، در مخلوط کن بریزید.

۳- به ازای یک فنجان دانه یا مغز، ۲ فنجان آب اضافه کنید. ( آب را آهسته آهسته اضافه کنید و خوب مخلوط کنید ) شیر شما آماده نوشیدن است. این شیر را میتوانید در صورت تمایل از صافی رد کرده قطعات درشت آن را جدا کنید، به خصوص اگر شیر را برای نوزادانی که دندان ندارند و یا هنوز قادر به جویدن نیستند تهیه می کنید و مایع صاف شده را نوش جان کنید. قطعات درشت تر که از روی صافی باقیمانده نیز قابل خوردن است. می توانید آن ها را روی سالاد بریزید و یا به طور جدا مصرف کنید. هرچند می توانید شیر را بدون صاف کردن، مخلوط با قسمت های درشت تر آن نیز مصرف کنید. این شیر، سه روز در یخچال تازه خواهد ماند.

۴- برخی علاقه دارند برای ایجاد طعم و مزه ی متفاوت به این شیر، ۱ قاشق غذاخوری عسل، اندکی دارچین، کمی زعفران یا وانیل و امثال این مواد طبیعی را اضافه نمایید.

شیر بادام، شیر کنجد، شیر فندق، شیر پسته و شیر تخمه کدو و یا آفتابگردان، یک جایگزین مناسب برای شیرهای تهیه شده از حیوانات هستند.

مراقب شیرهای صنعتی باشید و دقت کنید اگر خودتان دست به کار شده و این شیر را در منزل تهیه کنید هم سالم تر بوده و هم انتخاب های گسترده ای خواهید داشت.

شیرهای گیاهی خواص متفاوتی دارند. این شیرها فاقد کلسترول، لاکتوز و کازئین و در عین حال سرشار از ویتامین های  سی، بی، آ، ای و املاح معدنی ( کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر ) و همچنین حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب مفید مثل چربی های اشباع نشده می باشند.

شیر گیاهی